четвер, 31 травня 2018 р.

В Україні 

відкрили нове родовище газу

Державна компанія "Укргазвидобування" відкрила нове родовище газу в Харківській області. Про це повідомила прес-служба компанії.
"Укргазвидобування" отримала промисловий приплив газу з розвідувальної свердловини дебітом 249 тис. rуб. м на добу і відкрило нове родовище в Харківській області", – йдеться в повідомленні компанії.

На етапі геологічного вивчення запаси газу в родовищі становитимуть щонайменше 300 млн куб. м. За оцінками експертів, в перспективі ресурси становитимуть понад 1500 млн куб. м.
Після отримання дозволу на користування надрами відкриття родовища і введення свердловини в експлуатацію тривало 17 місяців.
"Розробка нових родовищ – це трудомісткий процес, який вимагає консолідації наукових, інженерних і значних фінансових зусиль. Отримання спецдозволів не гарантує 100% -го початку економічно доцільної експлуатації родовища. Тим більше, цей процес розтягнуто в часі", – пояснив директор з геології "Укргазвидобування" Мирон Кучер.
Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує отримання дозволів для початку буріння нафтогазових свердловин, а також виділення земельних ділянок для таких робіт.
Раніше про прийняття цього законопроекту Верховну Раду просили й Асоціація газодобувних компаній України з усіма компаніями галузі, і прем'єр-міністр Володимир Гройсман. За словами фахівців, чинна дозвільна система є надзвичайно бюрократичною і тривалою: для введення родовища в промислову розробку компаніям потрібно зібрати 44 узгодження в 16 установах – все це триває понад триріччя.

джерело:https://ukr.segodnya.ua/economics/enews/v-ukraine-otkryli-novoe-mestorozhdenie-gaza-1142582.html

Немає коментарів:

Дописати коментар