четвер, 22 березня 2018 р.

22 березня. День Балтійського моря та Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів

День Балтійського моря — 
це день його захисту від негативного впливу навколишнього середовища.

День Балтійського моря світова громадськість відзначає 22 березня. Рішення  було прийнято учасниками Гельсінкської Конвенції в 1986 році.
Вчені припускають, що Балтійське море виникло близько 15 000 років тому внаслідок відступу Валдайського льодовика, товщина якого сягала кілометра. Під час свого руху льодовик порушив тверді породи, і в результаті утворилося льодовикове озеро, яке пізніше стало Балтійським морем.
Поява цього свята можна назвати знаком поваги людини до цього красивого природного явища. Крім усього, Балтійське море є сполучною транспортною ланкою, що з'єднує Європу та Азію.
Вважається, що найбільша глибина цього моря становить 470 метрів. Балтійське море омиває Московію, Естонію, Польщу, Латвію, Литву, Німеччину, Фінляндію, Данію та Швецію. Всі ці країни під час святкування об'єднуються ідеєю очищення моря, яке в останні роки виявилося буквально заваленим сміттям.






Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів

Вода є найпростішою і звичною речовиною на планеті. В даний час 70% території нашої планети покриті водою. При цьому пити можна тільки 1% цієї води. За останні роки в світі відбулося безліч конфліктів, пов’язаних з доступом до води.

Немає коментарів:

Дописати коментар